Graag stellen wij ons aan u voor. Wij zijn Tineke en Maurits van Geel en werken beiden in de kunstsector.

  Naast een  (afgesloten) loopbaan als mondhygiëniste ben ik nog steeds actief als dansdocent. Ik geef les op diverse continenten in de wereld en ben gespecialiseerd in Armeense dans. Met studiebeurzen van het Ministerie van Onderwijs en het Ministerie van Cultuur kreeg ik in 1985 en 1988 de mogelijkheid om in Armenië dans te studeren, maar ik heb daarnaast ook zelf uitgebreid onderzoek gedaan. Het blijft bijzonder om als Nederlandse zo gepassioneerd te raken van de cultuur van een ander land en daarom heb ik besloten die passie niet alleen middels danslessen verder te verspreiden. Sinds 2005 organiseer ik jaarlijks dans- en cultuurreizen naar Armenië om mensen kennis te laten maken met dit relatief onbekende en gastvrije land. Bent u nieuwsgiering naar onze dansactiviteiten en reizen, bezoek dan onze website en click hier

  Ik studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en werkte 15 jaar als docent handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Daarnaast ben ik vanaf 1977 actief als dansdocent en choreograaf en maakte vanaf 1988 deel uit van de artistieke leiding van het Internationaal Danstheater, een professionele dansgroep op het gebied van werelddans. Van 1996 tot 2011 was ik artistiek directeur van dit gezelschap en was ik verantwoordelijk voor het maken van jaarlijks nieuwe theaterproducties. Onderdeel van deze baan was dans research en dat voerde mij naar ruim 40 landen. Ik produceerde 46 verschillende dansvoorstellingen die in totaal door zo’n 1,5 miljoen mensen in het theater werden bezocht.

Het stond voor mij vast dat ik in 2010 zou stoppen met het dansvak om weer terug te keren naar mijn andere artistieke interesse.

Het vervaardigen van houtkunst  en houtdesign staan inmiddels weer vol op de agenda en soms wordt Bed and Breakfast 54 omgevormd tot galerie, waar ik mijn werk exposeer en verkoop. Maar ook heb ik het geven van danslessen aan amateurs weer opgepakt en reis ik samen met Tineke de wereld rond om gastlessen te geven.