Locatie & Omgeving

Nijensleek ligt aan een verbindingsweg tussen vele pittoreske dorpen, op de grens van Drenthe, Overijssel en Friesland en in de nabijheid van diverse natuurgebieden, waaronder drie Nationale Parken. Langs Bed and Breakfast 54 loopt een fietspad, onderdeel van meer dan 1200 kilometer fietspaden die de provincie Drenthe rijk is.

Er is genoeg te doen voor het hele gezin. Evenementen, musea, fairs, concerten, exposities,  tentoonstellingen en vele monumenten vertellen het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid.  Cultuur, natuur, rust en ruimte komen hier samen en zorgen ervoor dat uw verblijf een aangename en verrassende ervaring is.   

                                  

Sightseeing

Drenthe is het meest bekend als de provincie van de Hunebedden, oude grafmonumenten gemaakt met enorme zwerfkeien. In Drenthe zijn in totaal 54 Hunebedden te vinden. Drenthe is het thuis voor 23 natuurgebieden waaronder drie nabijgelegen Nationale Parken: het Nationaal Park Drents-Friese Wold,  Nationaal Park Dwingelerveld en Weerribben en De Wieden.

Het Drents-Friese Wold ligt op 3.5 km afstand en is met zijn vele vennen, zandverstuivingen, pittoreske dorpen en vele restaurantjes een aantrekkelijk recreatiegebied. Het omvat het grootste aaneengesloten bos van Nederland. Nationaal Park Het Dwingelderveld is op 16 km. afstand en is het grootste natte heidegebied van Europa. Op 17 km afstand liggen De Weerribben en De Wieden. Een uniek watergebied voor recreatievaart en rietwinning. Hier kunt u wandelen en fietsen, maar ook met een fluisterbootje of kano het water op.

 • In de directe omgeving van Nijensleek zijn maneges voor de liefhebbers van paardrijden.
 • Het bosbad in Vledder (3 km) is geopend van eind april tot en met augustus. De Spokeplas ligt in het kleine wandelbos Spokedam, vlakbij het dorp Noordwolde (5 km). De plas ligt besloten in de bossen en het strand is zonnig en bijna wind vrij. De kiosk verkoopt onder andere snacks en frisdrank en er zijn speeltoestellen en picknickplaatsen. In Noordwolde wijzen de blauwwitte borden de weg.
 • In 1818 werd de Maatschappij van Weldadigheid opgericht om de arme mensen uit de grote steden te helpen. In museum De Koloniehof (2 km) is de unieke geschiedenis van dit gebied en de strijd tegen verschrikkelijke armoede vastgelegd.Ooit gehoord van het “Pauperpad’? Dit is een route die leidt langs natuurgebieden en dorpen gerelateerd aan de Maatschappij van Weldadigheid die hier begin 19de eeuw de vrijelandbouwkolonies Frederiksoord, Willemsoord en Wilhelminaoord en de dwangkolonie Veenhuizen oprichtte.

  Sinds 1965 bevindt zich in het Drentse dorp Vledder (3 km) een zeemuseum. Zeemuseum Miramar herbergt niet alleen de unieke verzameling zee curiosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners, maar heeft ook interessante tentoonstellingen.

  Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat in Vledder (3 km). Diverse ‘wereldberoemde schilders” maar ook werken van de Nederlandse meester-vervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen zijn er te zien. Daarnaast is er een fraaie collectie hedendaagse glaskunst en grafiek.

  In de richting van Havelte (9 km) bevinden zich enkele Hunebedden. Dit zijn oude prehistorische graven van meer dan 5000 jaar oud. Deze hunebedden werden door het Trechterbekervolk in het huidige Drenthe gebouwd.

  In Diever (12 km) staat het Oermuseum waar de prehistorie van Drenthe tot leven komt door de opgestelde archeologische vondsten.

  In het Drents museum in Assen (38 km) en het Fries Museum in Leeuwarden (63 km) zijn regelmatig bijzondere tentoonstellingen.

 • De Overijsselse stadjes Blokzijl (21 km), Giethoorn (14 km), Dwarsgracht (19 km) en Vollenhove (28 km) zijn het waard om te bezoeken.Het toeristische dorp Giethoorn heeft als bijnaam ‘Venetië van het noorden’. De prachtige met riet gedekte daken liggen aan kleine grachten met bruggetjes en veel inwoners kunnen hun huizen alleen per boot bereiken. U kunt hier een bootje huren en zelf met een kaart het dorp verkennen.
 • Kallenkote (8 km) bevindt zich tropisch dierenpark Taman Indonesia met allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht,en een wayangtheater.De Lokkerij is een ooievaarsstation in De Schiphorst (25 km) bij Meppel. Er worden lezingen en rondleidingen gegeven.

  Ga op ontdekkingsreis in de mooiste dierentuin van de Benelux en beleef een dag vol dieren, spektakel en avontuur in Dierenpark Emmen (79 km).

 • SEIZOENSACTIVITEITEN: het nabijgelegen Diever (11.5 km.) is bekend door zijn de Shakespeare-spelen die sinds 1946 jaarlijks in de zomer in het openluchttheater worden opgevoerd. Inmiddels worden er ook ’s winters voorstellingen gegeven in het in het bos gelegen lokale Shakespeare theater.
 • Op de laatste zaterdag in augustus is er in Vollenhove (28 km) een optocht van 13 praalwagens onder begeleiding van diverse muziekkorpsen.Het bloemencorso in Frederiksoord (1.5 km) vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van september. Het thema van de 14 praalwagens wisselt jaarlijks en op zondag zijn de wagens van dichtbij te bezichtigen met een keur aan activiteiten.

  In Luttelgeest (31 km) bevindt zich een complex met tropische tuinen, vlindertuin en een orchideeënkwekerij met winkel en restaurant.

 • Golfclub Havelte in Havelte 13 k.m. 18 holes.
  G.C. Martensplek in Tiendeveen 28 k.m. 18 holes.
  Drentsche Golf and Country Club in Assen 29 k.m. 27 holes.
  G.C. de Gelpenberg in Aalden 35 k.m. 18 holes.
Restaurants

Hieronder volgt een korte opsomming van restaurants in de directe omgeving, maar er zijn nog vele andere adressen waar u terecht kunt.

In Frederiksoord (1 km)

Gasterij  Frederiksoord

0521 381500

Er zijn diverse restaurants in Steenwijk (6 km)

Restaurant Woody’s House Steenwijk

Scholestraat 10, 8331 HS Steenwijk

0521 520 033 ‎

De Rechter van Steenwijk 

Markt 72, 8331 HK Steenwijk

0521 521 680 ‎

Grieks Specialiteiten restaurant  Rhodos 

Scholestraat 14, 8331 HS Steenwijk

0521 510 047 ‎

Chinees restaurant Shanghai

Paardenmarkt 4, 8331 JW Steenwijk

0521 512 176 ‎

BBQ-Buffet Restaurant De Opschepper

Molenstraat 7-9, 8331 HP Steenwijk

0521 520 739 ‎

In Wapserveen (10 km) eet je ‘met de pot mee’

Restaurant De Olde Fabriek

Midden 184, 8351 HM Wapserveen

06 51376436

 In Diever  (12 km)

Restaurant Brinkzicht

Hoofdstraat 43, 7981 AD Diever

0521 851 268

Dorpsrestaurant de Lange

Kruisstraat 7, 7981 AR Diever

0521 591 759

In het pittoreske brinkdorp Dwingeloo (16 km)

Bodega Casa Maya – Tapas & Wijn

Dieversluis 2d/e Dieverbrug, 7991 RM Dwingeloo

0521 700 261

Restaurant De Sluiswachter

Dieversluis 2, 7991 RM Dwingeloo

0521 346 475

Restaurant Sijs Eten & Drinken

0521 591995

Pannenkoekenrestaurant In de Zaagkoele

Brink 36, 7991 CJ Dwingeloo

0521 591 952 ‎

Praktische Info - in het kort

Indeling:                           Ruime zit-/eetkamer, 2 Tweepersoons slaapkamers, 1 Eenpersoons slaapkamer.

In verband met Covid-19 is Kamer Blauw  afgesloten en zijn momenteel 1 tweepersoons- en 1 éénpersoonskamer beschikbaar, zodat u over het gehele appartement beschikt. Bent u met meer dan 3 personen, neemt u dan contact met ons op over de beschikbaarheid van deze kamer. 

Check in:                          vanaf 14.00 uur (afwijkende aankomsttijd in overleg).

Check out:                       voor 11 uur.

Betaling:                           contant of pin.

Lid van:                            www.bedandbreakfastnederland.nl en www.weldadigoord.nl en airbnb.nl

Ingang:                             u heeft een eigen ingang en sleutel.

Huisdieren:                     niet toegestaan.

Roken:                              alleen buiten toegestaan.

Talen:                               Nederlands, Engels, Duits, Frans en Armeens.

Bezetting:                        Normaliter maximaal 5 personen. In verband met Covid-19 maximaal 3 personen. 

Wifi:                                  aanwezig (gratis).

Keuken:                            deze is voorzien van kookplaat, oven en ijskast. U kunt ten allen tijde zelf thee en koffie maken. Kookgerei, servies etc. is aanwezig.

Ontbijt:                            in verband met Ciovid-19, serveren wij momenteel geen ontbijt. De tarieven zijn hierop aangepast. 

Parkeren:                         op eigen erf, evt. fietsen kunnen in de schuur of buiten worden gestald.

Opladen fiets/auto:        dit is mogelijk; voor auto’s geldt een vergoeding.

Huurfiets:                         wij hebben de beschikking over 2 huurfietsen. Op korte afstand is ook een fietsverhuur.

Rolstoel:                            niet toegankelijk

Babybed/kinderstoel:     niet aanwezig

Prijs kamers:                    2-persoonskamer € 60 per kamer, 1-persoonskamer voor meereizende gast € 25. Kinderen tot 2 jaar gratis. Beddengoed en                                                               handdoeken aanwezig.  

Alle genoemde prijzen zijn inclusief: welkomdrankje,  toeristenbelasting, handdoeken, beddengoed en badjassen (kamer Rood).                                   

Sightseeing

Drenthe is het meest bekend als de provincie van de Hunebedden, oude grafmonumenten gemaakt met enorme zwerfkeien. In Drenthe zijn in totaal 54 Hunebedden te vinden. Drenthe is het thuis voor 23 natuurgebieden waaronder drie nabijgelegen Nationale Parken: het Nationaal Park Drents-Friese Wold,  Nationaal Park Dwingelerveld en Weerribben en De Wieden. Bekijk deze video’s voor een voorproefje.  Nieuw zijn de 3 themawandelingen  Foodsteps, Woeste grond en Nachtkijkers. Kies op www.drenthehikes.nl

Het Drents-Friese Wold ligt op 3.5 km afstand en is met zijn vele vennen, zandverstuivingen, pittoreske dorpen en vele restaurantjes een aantrekkelijk recreatiegebied. Het omvat het grootste aaneengesloten bos van Nederland. Nationaal Park Het Dwingelderveld is op 16 km. afstand en is het grootste natte heidegebied van Europa. Op 17 km afstand liggen De Weerribben en De Wieden. Een uniek watergebied voor recreatievaart en rietwinning. Hier kunt u wandelen en fietsen, maar ook met een fluisterbootje of kano het water op.

In de directe omgeving van Nijensleek zijn maneges voor de liefhebbers van paardrijden.
Het bosbad in Vledder (3 km) is geopend van eind april tot en met augustus. De Spokeplas ligt in het kleine wandelbos Spokedam, vlakbij het dorp Noordwolde (5 km). De plas ligt besloten in de bossen en het strand is zonnig en bijna wind vrij. De kiosk verkoopt onder andere snacks en frisdrank en er zijn speeltoestellen en picknickplaatsen. In Noordwolde wijzen de blauwwitte borden de weg.

In 1818 werd de Maatschappij van Weldadigheid opgericht om de arme mensen uit de grote steden te helpen. In museum De Koloniehof (2 km) is de unieke geschiedenis van dit gebied en de strijd tegen verschrikkelijke armoede vastgelegd.

Ooit gehoord van het “Pauperpad’? Dit is een route die leidt langs natuurgebieden en dorpen gerelateerd aan de Maatschappij van Weldadigheid die hier begin 19de eeuw de vrijelandbouwkolonies Frederiksoord, Willemsoord en Wilhelminaoord en de dwangkolonie Veenhuizen oprichtte.

Sinds 1965 bevindt zich in het Drentse dorp Vledder (3 km) een zeemuseum. Zeemuseum Miramar herbergt niet alleen de unieke verzameling zee curiosa van wijlen juffrouw Jeanne Warners, maar heeft ook interessante tentoonstellingen.

Er is maar één Museum Valse Kunst in de wereld en dat staat in Vledder (3 km). Diverse ‘wereldberoemde schilders” maar ook werken van de Nederlandse meester-vervalsers Han van Meegeren en Geert Jan Jansen zijn er te zien. Daarnaast is er een fraaie collectie hedendaagse glaskunst en grafiek.

In de richting van Havelte (9 km) bevinden zich enkele Hunebedden. Dit zijn oude prehistorische graven van meer dan 5000 jaar oud. Deze hunebedden werden door het Trechterbekervolk in het huidige Drenthe gebouwd.

In Diever (12 km) staat het Oermuseum waar de prehistorie van Drenthe tot leven komt door de opgestelde archeologische vondsten.

In het Drents museum in Assen (38 km) en het Fries Museum in Leeuwarden (63 km) zijn regelmatig bijzondere tentoonstellingen.

De Overijsselse stadjes Blokzijl (21 km), Giethoorn (14 km), Dwarsgracht (19 km) en Vollenhove (28 km) zijn het waard om te bezoeken.

Het toeristische dorp Giethoorn heeft als bijnaam ‘Venetië van het noorden’. De prachtige met riet gedekte daken liggen aan kleine grachten met bruggetjes en veel inwoners kunnen hun huizen alleen per boot bereiken. U kunt hier een bootje huren en zelf met een kaart het dorp verkennen.

Kallenkote (8 km) bevindt zich tropisch dierenpark Taman Indonesia met allerlei bijzondere dieren uit Indonesië. Voor kinderen is er een verkleedhoek met Indonesische klederdracht,en een wayangtheater.

De Lokkerij is een ooievaarsstation in De Schiphorst (25 km) bij Meppel. Er worden lezingen en rondleidingen gegeven.

Ga op ontdekkingsreis in de mooiste dierentuin van de Benelux en beleef een dag vol dieren, spektakel en avontuur in Dierenpark Emmen (79 km).

SEIZOENSACTIVITEITEN: het nabijgelegen Diever (11.5 km.) is bekend door zijn de Shakespeare-spelen die sinds 1946 jaarlijks in de zomer in het openluchttheater worden opgevoerd. Inmiddels worden er ook ’s winters voorstellingen gegeven in het in het bos gelegen lokale Shakespeare theater.

Op de laatste zaterdag in augustus is er in Vollenhove (28 km) een optocht van 13 praalwagens onder begeleiding van diverse muziekkorpsen.

Het bloemencorso in Frederiksoord (1.5 km) vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van september. Het thema van de 14 praalwagens wisselt jaarlijks en op zondag zijn de wagens van dichtbij te bezichtigen met een keur aan activiteiten.

In Luttelgeest (31 km) bevindt zich een complex met tropische tuinen, vlindertuin en een orchideeënkwekerij met winkel en restaurant.

Golfclub Havelte in Havelte 13 k.m. 18 holes.
G.C. Martensplek in Tiendeveen 28 k.m. 18 holes.
Drentsche Golf and Country Club in Assen 29 k.m. 27 holes.
G.C. de Gelpenberg in Aalden 35 k.m. 18 holes.

Restaurants

Hieronder volgt een korte opsomming van restaurants in de directe omgeving, maar er zijn nog vele andere adressen waar u terecht kunt.

In Frederiksoord (1 km)

Gasterij  Frederiksoord

0521 381500

Er zijn diverse restaurants in Steenwijk (6 km)

Restaurant Woody’s House Steenwijk

Scholestraat 10, 8331 HS Steenwijk

0521 520 033 ‎

De Rechter van Steenwijk 

Markt 72, 8331 HK Steenwijk

0521 521 680 ‎

Grieks Specialiteiten restaurant  Rhodos 

Scholestraat 14, 8331 HS Steenwijk

0521 510 047 ‎

Chinees restaurant Shanghai

Paardenmarkt 4, 8331 JW Steenwijk

0521 512 176 ‎

BBQ-Buffet Restaurant De Opschepper

Molenstraat 7-9, 8331 HP Steenwijk

0521 520 739 ‎

In Wapserveen (10 km) eet je ‘met de pot mee’

Restaurant De Olde Fabriek

Midden 184, 8351 HM Wapserveen

06 51376436

 In Diever  (12 km)

Restaurant Brinkzicht

Hoofdstraat 43, 7981 AD Diever

0521 851 268

Dorpsrestaurant de Lange

Kruisstraat 7, 7981 AR Diever

0521 591 759

In het pittoreske brinkdorp Dwingeloo (16 km)

Bodega Casa Maya – Tapas & Wijn

Dieversluis 2d/e Dieverbrug, 7991 RM Dwingeloo

0521 700 261

Restaurant De Sluiswachter

Dieversluis 2, 7991 RM Dwingeloo

0521 346 475

Restaurant Sijs Eten & Drinken

0521 591995

Pannenkoekenrestaurant In de Zaagkoele

Brink 36, 7991 CJ Dwingeloo

0521 591 952 ‎

Praktische Info - in het kort

Indeling:                           Ruime zit-/eetkamer, 2 Tweepersoons slaapkamers (dbl bed), 1 Eenpersoons slaapkamer.

Check in:                          vanaf 14.00 uur (afwijkende aankomsttijd in overleg).

Check out:                       voor 11 uur.

Betaling:                           contant of pin.

Lid van:                            www.bedandbreakfastnederland.nl en www.weldadigoord.nl en airbnb.nl

Ingang:                             u heeft een eigen ingang en sleutel.

Huisdieren:                     niet toegestaan.

Roken:                              alleen buiten toegestaan.

Talen:                               Nederlands, Engels, Duits, Frans en Armeens.

Wifi:                                  aanwezig (gratis).

Keuken:                            voorzien van kookplaat, combi magnetron/oven, ijskast. U kunt zelf thee en (filter)koffie maken. Kookgerei, servies etc. aanwezig

Ontbijt:                            ontbijt is op verzoek en tegen meerprijs, omdat veel gasten zelfvoorzienend willen zijn.

Parkeren:                         op eigen erf, evt. fietsen kunnen in de schuur of buiten worden gestald.

Opladen fiets/auto:        dit is mogelijk; voor auto’s geldt een vergoeding.

Huurfiets:                         wij hebben de beschikking over 2 huurfietsen. Op korte afstand is ook een fietsverhuur.

Rolstoel:                            niet toegankelijk

Babybed/kinderstoel:     niet aanwezig

Prijs kamers:                    2-persoonskamer € 75 per kamer, 1-persoonskamer voor meereizende gast € 45. Kinderen tot 2 jaar gratis. Beddengoed en                                                               handdoeken aanwezig.  

Alle genoemde prijzen zijn inclusief: welkomdrankje,  toeristenbelasting, handdoeken, beddengoed en badjassen (kamer Rood).